U bent u aan het inlezen welke cursussen interessant zou kunnen zijn voor uw werknemers. Om deze keuze makkelijker voor u te maken hebben wij van KAP Opleidingen alle beschikbare cursussen ingedeeld per sector.
Cursussen voor in de logistiek
In de logistiek krijgt u te maken met vrachtwagens, grote ladingen en een vol magazijn. Heeft u een bedrijf in de logistiek? Dan zijn de volgende cursussen interessant voor u.
Bedrijfshulpverlening (BHV)
Als werkgever bent u verplicht om op de vloer een werknemer of leidinggevende te hebben staan die anderen van eerste hulp kunt voorzien. Hiervoor is het behalen van een BHV noodzakelijk. Zeker in de logistiek kan een ongeluk gebeuren in een klein hoekje, waardoor het belangrijk is dat u of uw werknemers deze BHV cursus hebben gevolgd.
Basisveiligheid VCA
U bent als werkgever verplicht om een veilige werkomgeving te creëren voor uzelf en uw werknemers. Dit kan om uw werknemers op een Basisveiligheid VCA cursus te sturen. Hier leren zij de basics van werken in een risicovolle omgeving zoals in het magazijn.
Heftruck
In het magazijn wordt een heftruck gebruikt om grote bestellingen van A naar B te verplaatsen. Aangezien dit een groot apparaat is, is het belangrijk dat uw werknemers precies weten hoe ze hier veilig en verantwoord op kunnen rijden. Dit kan door uw werknemers een Heftruck certificaat te laten behalen.
Reachtruck
Een reachtruck komt goed van pas in het magazijn, maar dan moeten uw werknemers wel weten hoe deze op de juiste manier bestuurd kan worden. Dit is belangrijk wanneer u ongevallen wil voorkomen. Dit kan door uw werknemers een Reachtruck certificaat te laten behalen.
Code 95
Uw chauffeurs hebben Code 95 nodig om voor hun beroep in de vrachtwagen te mogen rijden. Deze verplichte nascholing van 35 uur (die zij in 5 jaar moeten halen) kunnen zij volgen bij KAP Opleidingen.
Cursussen voor in de bouw
Ook in de bouw is veiligheid een enorm belangrijke factor. Hier kan een ongeluk erge gevolgen hebben voor de betrokken werknemer. Het is dan ook van belang dat u en uw werknemers goed met de risico’s om kunnen gaan.
ABVL SOG + VVL-H VCA SOG
Een belangrijke cursuscombinatie voor in de bouw is de ABVL SOG en de VVL-H VCA SOG. Deze hebben beiden te maken met het werken met lasten met een dynamisch hijsmiddel zoals een hijskraan. Een extra cursus van KAP Opleidingen is Veilig hijsen waarin alle risico’s met hijsmaterieel worden besproken.
BHV
Ook in de bouw is het hebben van een BHV enorm belangrijk. Ook hier loopt uw personeel risico op eventuele bedrijfsongevallen waar u en uw werknemers eerste hulp bij kunnen verlenen.
Veilig werken op hoogte
In de bouw werkt u vaak op grote hoogte. Dit brengt uiteraard een aantal risico’s met zich mee. U loopt immers gevaar om te vallen. Door uw werknemers op de cursus Veilig werken op hoogte te sturen, waarborgt u de veiligheid.
Veilig werken in besloten ruimtes & Mangatwacht
Moeten uw werknemers werkzaamheden verrichten in een besloten ruimte? Dan moeten uw werknemers hierop voorbereid zijn. Dit kan door de cursus Besloten Ruimte (incompany) en Mangatwacht van KAP Opleidingen te volgen. Tijdens de Mangatwacht cursus wordt er bijvoorbeeld besproken hoe de in- of uitgang van een besloten ruimte veilig wordt beschermd voor omstanders.
Cursussen voor in de natuur/buitensector
Wanneer u werkzaamheden in de buitenlucht verricht moet u op locatie een veilige werkomgeving garanderen voor uw werknemers en de mensen uit de omgeving. Met de volgende cursussen kunt u dat voor elkaar krijgen.
Bosmaaier cursus
Een bosmaaier brengt allerlei risico’s met zich mee waar u uw werknemers voor kunt behoeden met een begeleidende Bosmaaier cursus. Zo verkleint u de kans op werkongevallen.
Kettingzaag cursus
Een kettingzaag is een gevaarlijk apparaat wanneer uw personeel hier niet goed om mee weet te gaan. Tijdens de Kettingzaag cursus van KAP leert uw personeel alles over de voorschriften voor veilig gebruik en krijgen zo ook praktische tips voor in de praktijk.
Hoogwerker cursus
Moet uw personeel met een hoogwerker renovaties uitvoeren aan een pand of bijvoorbeeld takken knippen van bomen? Dan gebruiken zij een hoogwerker. Aangezien deze op de juiste manier neergezet moet worden, is het belangrijk dat uw personeel van alle wettelijke regels op de hoogte is. Dit kan door een Hoogwerker cursus te volgen bij KAP Opleidingen.
Grondverzet
Een cursus Grondverzet bij KAP Opleidingen bestaat uit vier onderdelen die voor verschillende branches en werkzaamheden interessant kunnen zijn:
- Veilig werken met een bobcat
- Veilig werken met een mini-graver
- Veilig werken met grondverzetmachines
- Veilig werken met de Wiellaadschop/shovel
Verreiker
Werkt u veel met een verreiker? Dan kan het geen kwaad om uw personeel te leren hoe zij hier veilig mee kunnen werken, hoe je deze op een verantwoorde manier kunt opstellen en wat de normen en richtlijnen zijn. Alle mogelijkheden vindt u bij de cursus Verreiker.
Cursussen voor leidinggevenden
Als leidinggevende moet u het juiste voorbeeld geven. Dit betekent dat u ook een aantal certificaten op zak moet hebben. Er bestaan speciale cursussen voor leidinggevenden op de vloer. We lichten ze hier voor u toe.
VOL VCA / VIL VCU
Tijdens deze cursussen bewijst u dat u precies weet hoe u ervoor kunt zorgen dat u en uw werknemers hun werkzaamheden op een veilige manier kunnen uitvoeren. Dit is belangrijk voor uw opdrachtgevers.
BHV
U bent verantwoordelijk voor uw personeel en dus ook wanneer er een bedrijfsongeval plaatsvindt. Het is belangrijk dat u de kalmte kunt bewaren en dat u weet hoe er gehandeld moet worden. Dit leert u tijdens een BHV-cursus.
Milieu incident managementtraining
Tijdens deze Milieucursus leert u hoe u moet handelen wanneer er een milieu-incident plaatsvindt. U leert welke stappen er als eerste gezet moeten worden en hoe u de impact van het incident zo veel mogelijk beperkt. Erg belangrijk voor een leidinggevende.
Werkplekinspectie VCA
Als leidinggevende ben je verplicht om inspecties uit te voeren op de werkvloer. Tijdens een speciale Managementsysteem training van KAP Opleidingen leer je precies waarom dit belangrijk is en waar je tijdens die werkplekinspectie op moet letten.
Deel dit